Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

Környezetegészségügy

A HÉT MÁSODIK FELÉBEN AZ IDŐJÁRÁS ENYHÜLÉSÉNEK KÖSZÖNHETŐEN A PARLAGFŰ POLLENKONCENTRÁCIÓJA CSÖKKEN.
Pénteken a lehűlés és a csapadék közepes-magas szintre mérsékli a pollenkoncentrációt. A következő napokban a pollenterhelés fokozatosan emelkedik: hétvégére visszatérnek a magas, jövő hét elejére a nagyon magas értékek.
A többi lágyszárú allergén közül a csalánfélék virágporának mennyisége országosan magas, a kenderféléké jellemzően magas szintet érhet el, az ürömé, az útifűé és a libatopféléké jellemzően az alacsony - közepes tartományban alakulhat. Alacsony koncnetrációban jelen van még a levegőben a pázsitfűfélék, a lórom, az ernyősvirágzatúak, valamint a rézgyom és a szerbtövis virágpora.
A fák közül jelen van a levegőben a ciprus- és tiszafafélék pollenje jellemzően alacsony koncentrációban.
A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma jellemzően közepes, míg az Epicoccumé országosan az alacsony - közepes tartományban alakulhat.
A parlagfű virágporára allergiások napról napra erősödő tünetekre számíthatnak, úgymint orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés vagy könnyezés. Az allergiás tünetek megelőzése és enyhítése érdekében az NNGYK azt javasolja, hogy az érintettek mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést, vagy kérjék kezelőorvosuk segítségét a megfelelő terápia beállításához.

A részletes napi pollenjelentés elérhető itt.

Részletes pollenadatok

Dátum: 
Település: 
Növény/gomba: 
Kategória: 

 Dátum   Település   Növény/gomba   Kategória 
 
Kérjük adjon meg keresési feltételt!
 
1 / 1 oldal

Minden jog fenntartva © 2025 Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ
Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít