Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A szervezeti integritás lényege, hogy az ilyen alapon működtetett szervezet a rendeltetésének megfelelően látja el feladatait: működése átlátható, elszámoltatható, tisztességes, etikus, feddhetetlen. A követetett értékek, célok és az egyes személyek viselkedése összhangban áll, a szervezet és munkatársai minden szükséges lépést megtesznek, hogy a követett értékeknek megfelelően végezzék munkájukat illetve közfeladataikat.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ működésének meg kell felelnie a Magyar Kormánytisztviselői Kar Hivatásetikai Kódexében foglaltaknak illetve a jogszabályokban meghatározott közérdekű céloknak. A munkatársaknak követniük kell a közszolgálati értékeket, úgymint megfelelő szakmai felkészültség, pártatlanság és elfogulatlanság, a jogszabályok betartása, erkölcsi feddhetetlenség, a közösségi érdekek előtérbe helyezése az egyéni érdekekkel szemben.

Habár az integritás nem pusztán a köznyelvben használt - korrupciós bűncselekményekkel azonosított - korrupciótól mentes állapotot tükröz (hiszen jóval szélesebb kört ölelnek fel a szervezettel szemben támasztott elvárások), mégis az integritásirányítási rendszer kiemelt célja a korrupciómentesség biztosítása.

Az országos tisztifőőorvos a szervezet integritásának biztosítására - az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről szóló 50/2013. (II.25.) Korm. rendeletben meghatározott - integritásirányítási rendszert működtet, amelynek fő elemei: a követendő értékek meghatározása, az azok követéséhez való útmutatás, az értékek követésének figyelése illetve szükség esetén kikényszerítése.

Az országos tisztifőorvos az integritásirányítási rendszer működtetésének támogatására integritás tanácsadót jelöl ki.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít