Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvénynek a szerv- és szövetátültetésre, valamint -tárolásra és egyes kórszövettani vizsgálatokra vonatkozó rendelkezései végrehajtásáról szóló 18/1998. (XII. 27.) EüM rendelet módosítása értelmében 2020. február 1-jétől az Országos Transzplantációs Nyilvántartás helyett az Országos Vérellátó Szolgálat által működtetett Nemzeti Szerv- és Szövetdonációs Tiltakozások Regisztere (NSZTR) fogadja és tartja nyilván a haláluk esetére a szerveik- és szöveteik transzplantációs célból történő eltávolítása ellen tiltakozó személyek vonatkozó nyilatkozatait.

 

A tiltakozásokat 2020. január 31-ig továbbra is az Országos Transzplantációs Nyilvántartás fogadja, az eljárásról itt tájékozódhat. Az ezen időpontig megtett tiltakozó nyilatkozatok érvényességét a változás nem érinti.

A tiltakozás nyilvántartásba vételét 2020. február 1-jétől is személyesen, ajánlott postai küldemény útján vagy háziorvosa közreműködésével kezdeményezheti az NSZTR-nél. A benyújtandó dokumentumokat a mindenkor hatályos 18/1998. (XII. 27.) EüM rendelet melléklete tartalmazza.

Az NSZTR elérhetősége:
Országos Vérellátó Szolgálat
1113 Budapest, Karolina út 19-21.
E-mail:

További információt az OVSZ honlapján találhatnak: https://www.ovsz.hu/

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít