Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvény értelmében a Magyarország területén előforduló bármilyen eredetű, vegyi anyag okozta emberi mérgezési esetet, kivéve az ételmérgezést és a foglalkozási megbetegedést be kell jelenteni az ETTSZ-hez. A bejelentést a végső egészségügyi ellátást végző orvosnak vagy intézménynek kell megtennie.

 A mérgezési esetet ellátó orvos, illetve egészségügyi intézmény ennek a kötelezettségének a 44/2000. (XII.27.) EüM. rendelet 12. számú mellékletét képező Mérgezési eset bejelentőlap adattartalmának megfelelő bejelentéssel tehet eleget.

A mérgezést az esetet lezáró orvos, illetőleg egészségügyi intézmény a mérgezett intézetből történő elbocsátását vagy esetleges elhalálozását követő egy héten belül köteles jelenteni, az Országos Szakmai Információs Rendszer Kémiai biztonsági szakrendszerében. A rendszerbe történő belépéssel és a mérgezési esetbejelentés megtételével kapcsolatos segédlet a Letölthető dokumentumok menüpontban érhető el.

A mérgezési esetekről küldött bejelentés, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központban történő adatfeldolgozás figyelembe veszi a személyes adatok védelméről szóló rendelkezéseket, ennek megfelelően sem a megküldött bejelentések alapján, sem az adatfeldolgozást követően nem lehet a mérgezést szenvedett és ellátott személyre vonatkozó következtetéseket levonni.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít